درمان خانگی التهاب حنجره

التهاب حنجره ,التهاب حنجره در جدول,التهاب حنجره درحل جدول,التهاب حنجره (لارنژیت) چیست؟,التهاب حنجره درمان,التهاب حنجره مزمن,التهاب حنجره چیست

التهاب حنجره , التهاب حنجره (لارنژیت) چیست؟ , التهاب حنجره درمان , التهاب حنجره مزمن

توضیحاتی در مورد التهاب حنجره

ملتهب شدن حنجره‌ که به سبب فشار آمدن به تارهای صوتی به وجود می‌آید با عنوان التهاب حنجره (لارنژیت) شناخته می‌شود. این بیماری معمولا به مدت چند هفته طول می‌کشد و می‌تواند کوتاه مدت یا حتی مزمن باشد. و اما نه! التهاب حنجره (لارنژیت) گلودرد نیست. شما در صورتی لارنژیت دارید که صدای‌تان را در نتیجه‌ی التهاب حنجره و تارهای صوتی از دست داده باشید. در اکثر موارد التهاب حنجره (لارنژیت) از نتایج استفاده‌ی نادرست از صدا یا خستگی بیش از حد تارهای صوتی یا یک عفونت تنفسی فوقانی است. در بعضی از موارد التهاب حنجره (لارنژیت) ممکن است نتیجه‌ی سیگار کشیدن بیش از اندازه نیز باشد. در این مطلب از سایت جسارت در مورد التهاب حنجره صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

التهاب حنجره چیست

لارنژیت (انگلیسی: Laryngitis)، به التهاب حنجره گفته می‌شود. لارنژیت می‌تواند موجب بدصدایی یا از دست دادن موقتی صدا به دلیل تحریک تارهای صوتی شود. اگر لارنژیت کمتر از ۳ هفته طول بکشد، لارنژیت حاد نامیده می‌شود و اگر بیشتر از ۳ هفته طول یکشد به آن لارنژیت مزمن می‌گویند. لارنژیت مزمن معمولاً در میان‌سالی رخ می‌دهد و در مردان شایع‌تر از زنان است.

التهاب حنجره یا لارنژیت

لارنژیت می‌تواند به دلایل عفونی یا غیر عفونی رخ داده باشد: عوامل غیر عفونی بازگشت اسید معده به مری آلرژی سرفه‌های بیش از حد، استعمال دخانیات و مصرف الکل التهاب ناشی از استفاده بیش از حد از تارهای صوتی استفادهٔ طولانی‌مدت از کورتیکواستروییدهای استنشاقی برای درمان آسم سوختگی‌های حرارتی یا شیمیایی ترومای حنجره، مخصوصاً پیامدهای ناشی از لوله‌گذاری نای عوامل عفونی لارنژیت ویروسی می‌تواند به‌وسیلهٔ عواملی چون ویروس سرماخوردگی، ارتومیکسوویریده، ویروس‌های پاراآنفلوآنزا، آدنوویروسها، ویروس کرونا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی به وجود آید. لارنژیت باکتریایی، می‌تواند به‌وسیلهٔ این عوامل به وجود آمده باشد: استرپتوکوک پیوژنز، استرپتوکوک پنومونیه، باکتری دیفتری، موراکسلا کاتارالیس، باسیل آنفلوآنزا، باسیلوس آنتراسیس و باکتری سل. عفونت‌هایی که به‌وسیلهٔ باکتری رخ می‌دهند معمولاً ناشی از عفونت‌های ویروسی قبلی هستند. لارنژیت‌های عفونی که توسط قارچ‌هایی نظیر کاندیدا و کریپتوکوکوس به وجود آمده‌اند. لارنژیت گاهی ممکن است به سینه‌پهلو منجر شود.

التهاب حنجره و دود سیگار

دود سیگار و سایر دخانیات باعث تحریک لارنژیت می‌شود و روند بهبودی و ترمیم این بیماری را نیز مختل می‌کند. دود سیگار موجب متورم و پرخون شدن مخاط حنجره می‌شود و در نتیجه کیفیت صدا نیز تغییر می‌کند

علائم التهاب حنجره

بد صدایی یا بی صدایی خشکی، سوزش و درد گلو سرفه که هم عامل لارنژیت و هم از نشانه‌های آن است. دشواری در بلع احساس تورم در حنجره نشانه‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا، مانند سرفه تورم غدد لنفاوی در گلو، قفسهٔ سینه، یا صورت تب خلط خونی تنگی نفس، به‌ویژه در کودکان افزایش بزاق دهان . در مراحل اولیه اریتما (سرخ‌شدگی پوست) و تورم در دریچهٔ نای، چین آری اپیگلوتیک، غضروف آریتنوئید و چین‌های وستیبولار مشاهده می‌شود. در مراحل بعدی تارهای صوتی و بخش‌های سابگلوتیک پایین گلو نیز درگیر می‌شوند. ترشحات چسبنده‌ای بین تارها و منطقهٔ آریتنوئیدی وجود دارند. گاهی و به‌ویژه در زمانی که از تارهای صوتی، بیش از حد کار کشیده شده باشد، خونریزی‌های زیرمخاطی دیده می‌شوند. 

التهاب حنجره و درمان

استراحت دادن به صدا و تارهای صوتی در درمان لارنژیت مهم است. استنشاق بخور روغن کاج یا اوکالیپتوس به نرم شدن ترشحات کمک می‌کند. برای کاهش سرفه‌ها، شربت‌های سینه و مسکن‌های سرفه تجویز می‌شود. برای حنجره‌ای که به‌شدت ملتهب شده است، یک مرطوب‌کنندهٔ هوا یا دستگاه بخور برای مرطوب کردن هوایی که توسط بیمار تنفس می‌شود، توصیه می‌شود. چنانچه عامل لارنژیت، بازگشت اسید معده به مری باشد، یک مهار کنندهٔ H2 (مانند رانیتیدین یا مهارکننده‌های پروتون پمپ مانند امپرازول به‌منظور کاهش ترشحات اسید معده تجویز می‌شود. اگر لارنژیت بر اثر سوختگی حرارتی یا شیمیایی به وجود آمده باشد، برای درمان آن از داروهای استروئیدی استفاده می‌شود. در التهاب حنجرهٔ ویروسی، نوشیدن مایعات کافی، مفید و مؤثر است. اگر عامل لارنژیت، عفونت باکتریایی یا قارچی باشد، برای درمان آن از آنتی‌بیوتیک یا داروهای ضد قارچ استفاده می‌شود. در باقی موارد، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیری ندارد. چنانچه بدصدایی یا از دست دادن صدای بیمار، به‌دلیل وجود گره در تارهای صوتی باشد، پزشکان معمولاً عمل جراحی یا گفتاردرمانی را پیشنهاد می‌کنند.

التهاب حنجره و دارچین

در اکثر موارد لارنژیت یا التهاب حنجره فقط یک اذیت شدن ساده نیست بلکه دردناک هم هست. دارچین برای خلاص شدن طبیعی از دست لارنژیت یا التهاب حنجره به عنوان یک درمان خانگی کارآمد عمل می‌کند. این داروی گیاهی خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد باکتری دارد، و درد گلوی‌تان را خیلی سریع فرو می‌نشاند. چطور آن را مصرف کنیم؟ یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با سه قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید. این مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و آن را سه بار در روز مصرف کنید.

التهاب حنجره و سیر

سیر یک خلط‌آور طبیعی و بهترین داروی لارنژیتی است که می‌توانید پیدا کنید. این ماده‌ی خوراکی خواص ضد میکروبی هم دارد که تقریبا بلافاصله باکتری‌ها و ویروس‌هایی را که عموما علت اصلی لارنژیت هستند می‌کشد و از بین می‌برد. چطور آن را مصرف کنیم؟: چند حبه سیر و عسل را در یک کاسه بسابید. از آن خمیر درست کنید. حداقل چهار بار در روز یک قاشق چایخوری از این مخلوط را با آب مصرف کنید. به جای آن می‌توانید 4 حبه سیر را خرد کنید. یک قاشق چایخوری روغن حیوانی را حرارت بدهید، و سیر را به مدت یک دقیقه در آن بپزید. برای طعم دادن به آن نمک اضافه کنید و این مخلوط را دو بار در روز بنوشید.

التهاب حنجره و شربت پیاز

اگر به دنبال یک درمان قوی برای معالجه‌ی لارنژیت یا التهاب حنجره هستید، لازم نیست به جایی خیلی دورتر از کابینت آشپزخانه‌تان نگاه بیندازید! تمام آنچه برای درمان یک مورد حاد التهاب حنجره(لارنژیت) نیاز دارید دو تا پیاز است. خواص ضدعفونی موجود در پیاز، باکتری‌ها و میکروب‌هایی را که باعث سرماخوردگی می‌شوند از بین می‌برد و از این طریق از میزان خشونت صدا کم می‌کند. چطور آن را مصرف کنیم؟: مقداری پیاز را خرد کنید و آن را در پنج لیوان آب بجوشانید. در یک لیوان آب ولرم، دو تا چهار قاشق چایخوری از این شربت را با یک قاشق چایخوری عسل و چند قطره آب لیموی تازه مخلوط کنید. این ماده‌ی نیروبخش را دو بار در روز مصرف کنید.

التهاب حنجره و آبلیمو

هیچ درمانی برای لارنژیت یا التهاب حنجره بهتر از آب لیمو نیست. در حالی که ممکن است بعضی‌ها اعتقاد داشته باشند آب این میوه‌ی کوچک درد گلو را تشدید خواهد کرد، قضیه کاملا برعکس است. آب لیمو در واقع یک درمان طبیعی فوق‌العاده برای لارنژیت یا التهاب حنجره است. ماهیتی اسیدی دارد و از این رو باکتری‌ها و ویروس‌هایی را که باعث این بیماری می‌شوند از بین می‌برد. این ماده مخاط را از خشکی در می‌آورد و تولید بزاق دهان را افزایش می‌دهد، در نتیجه به خیس نگه داشتن گلو کمک می‌کند. چطور آن را مصرف کنیم؟: آب لیمو را در یک لیوان آب گرم بریزید، و یک و نیم قاشق چایخوری نمک دریا به آن اضافه کنید. دوبار در روز این محلول را غرغره کنید.

التهاب حنجره و عسل

عسل در مبارزه با آکنه، بهبود وضع خواب، و حتی کاهش آلرژی فوق‌العاده عمل می‌کند. ظاهرا، از این جزء اصلی آشپزخانه می‌توان برای درمان خانگی لارنژیت یا التهاب حنجره استفاده کرد. از این درمان می‌توان همزمان با اکثر درمان‌های فوق‌الذکر، یا به تنهایی، استفاده کرد. در کنار داشتن خواص ضد باکتری، عسل با عفونت مبارزه می‌کند، و التهاب و درد گلو را کاهش می‌دهد. همچنین انسداد مخاط ناحیه‌ی گلو را برطرف می‌کند. چطور آن را مصرف کنیم؟: چهار بار در روز و در فواصل مناسب یک قاشق عسل مصرف کنید. می‌توانید برای تسریع بهبود کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.

التهاب حنجره و غرغره‌ی آب نمک گرم

غرغره‌ی آب نمک گرم کمک می‌کند به طور طبیعی از دست لارنژیت یا التهاب حنجره خلاص شوید. غرغره کردن با آب نمک گرم به کشتن باکتری‌ها و بهبود تارهای صوتی ملتهب، تورم و درد کمک می‌کند. چطور آن را مصرف کنیم؟: یک دوم قاشق چایخوری نمک دریا یا نمک سفره را در یک لیوان آب ولرم مخلوط و از آن حداقل ۴-۵ بار در روز استفاده کنید. هنگام غرغره، سعی کنید بدون قورت دادن مخلوط، نمک را تا آنجا که ممکن است درون گلویتان پایین بفرستید. بعد از غرغره کردن به مدت نیم ساعت چیزی نخورید یا ننوشید.

التهاب حنجره و میخک

میخک دیگر درمان خانگی لارنژیت یا التهاب حنجره است. میخک خاصیت ضدعفونی، ضدالتهابی، و تسکین دهنده دارد که می‌توان نه تنها برای درمان دندان درد، بلکه برای درمان گلو درد نیز از آن استفاده کرد. این گیاه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که به درمان لارنژیت یا التهاب حنجره کمک می‌کند. میخک گرمایی را که هنگام التهاب حنجره(لارنژیت) برای درمان گلودرد ضروری است تامین می‌کند. چطور آن را مصرف کنیم؟: یک قاشق چایخوری عسل و چهار قطره روغن میخک را به درستی مخلوط کنید. برای گرفتن نتایج فوری، این مخلوط را سه بار در روز مصرف کنید.

التهاب حنجره و اوکالیپتوس

اکنون چند دهه است که از اوکالیپتوس برای درمان علائم سرماخوردگی و سرفه استفاده می‌شود. گفته می‌شود که این ماده به طور طبیعی التهاب و درد گلو را تسکین می‌دهد و برطرف می‌کند. رایحه‌ی تازه‌ی آن به نوبه‌ی خود می‌تواند به برطرف کردن کیپ شدگی بینی کمک کند و درد گلو را کاملا تسکین بدهد. چطور آن را مصرف کنیم؟: موقع دم کردن یک لیوان چای از برگ‌های تازه‌ی اوکالیپتوس استفاده کنید. برای درمان طبیعی لارنژیت یا التهاب حنجره در روز چند لیوان از آن بنوشید. همچنین می‌توانید شربت ضد سرفه یا قرص‌های مکیدنی اوکالیپتوس مصرف یا از بخار آن استنشاق کنید. هشدار- از روغن اوکالیپتوس به صورت خوراکی استفاده نکنید، چون ممکن است سمی باشد.

التهاب حنجره و زنجبیل

زنجبیل دارای خواص ضد میکروبی نیز است و کمک‌تان می‌کند تا از شر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی خلاص شوید. این ریشه‌ی خوراکی همچنین حنجره و گلو را تسکین می‌دهد، و در نتیجه باعث کاهش درد و التهاب می‌شود. – ۲ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در ۲ فنجان آب بجوشانید. اجازه بدهید آن‌قدر بجوشد تا مقدار آب به ۵۰٪ کاهش بیابد. محلول حاصل را صاف کنید و دو قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. – تکه‌های کوچک ریشه‌ی زنجبیل در آب به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کنید. شما می‌توانید لیمو و عسل به آن اضافه کنید. اجازه دهید این نوشیدنی خنک شود و آن را چند بار در روز مصرف کنید. – شما می‌توانید زنجبیل را به چای‌تان نیز اضافه کنید.

التهاب حنجره و ریشه‌ ی شیرین بیان

ریشه‌ی شیرین بیان را به قطعات کوچک خرد کنید و سپس آنها را در آب بجوشانید. شما می‌توانید این آب را پس از آن‌که ولرم شد، برای غرغره کردن استفاده کنید. – با استفاده از این ریشه چای آماده کنید و آن را دو تا سه بار در روز مصرف کنید. – یک تکه ریشه‌ی شیرین بیان را برای کاهش ولعی که برای سیگار کشیدن دارید، بمکید. این گیاه دارای خواص ضد التهابی است. از این رو، التهاب حنجره را نیز درمان می‌کند. توجه داشته باشید که بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های کبدی، زنان باردار یا شیرده و کسانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مثل آسپرین، و وارفارین (کومادین) مصرف می‌کنند، نباید به هیچ وجه گیاه شیرین بیان را استفاده کنند.

التهاب حنجره و بخار

مقداری آب را در یک قابلمه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید. ظرف را روی یک سطح صاف و مطمئن بگذارید. سرتان را با یک حوله پوشش دهید. روی ظرف آب جوش خم شوید و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه نفس بکشید و نفس‌تان را بیرون بدهید. هم از طریق دهان و هم از طریق بینی تنفس کنید، چرا که این کار انسداد گلو و بینی‌تان را رفع خواهد کرد. فاصله‌ی مناسب بین صورت‌تان و گلدان را حفظ کنید. این کار را هر روز تکرار کنید تا زمانی که تسکین بیابید. بخار آب گلو و همین طور دستگاه تنفسی‌تان را نرم می‌کند. – به منظور ارتقاء اثر بخار گرفتن، می‌توانید چند قطره روغن اوکالیپتوس، برگ نعناع تازه، یا پودر میخک تازه به آب جوش اضافه کنید. – حمام آب داغ نیز به شما گرمای مورد نیازتان را می‌دهد.

بیشتر بخوانید : درد حنجره ♥ درد حلق ♥ عفونت گلو ♥ سوزش گلوآبسه گلو