درد شصت پا از چیست

درد شست پا ,درد شست پا چپ,درد شست پا نقرس,درد شست پا راست,درد شست پا در نقرس,درد شست پای راست,درد شست پا در خواب,درد شصت پا چپ,درد شصت پای راست,درد شصت پای چپ,درد انگشت شست پا چپ,درد شصت پای چپ,درد انگشت شصت پا چپ,درد ناخن شست پای چپ,علت درد شصت پای چپ,درد انگشت شست پای چپ

درد شست پا

توضیحاتی در مورد درد شست پا

استخوان سزاموئید استخوان کنجدی زیر برجستگی توپی کف پا است که تاندون‌های شصت پا از روی آن عبور می‌کند و باعث می‌شود که خم شدن شصت پا با قدرت انجام گیرد این برآمدگی باعث می‌شود پا به طرف پایین خم شود استخوان سزاموئید فشار ناشی از راه‌ رفتن و ایستادن را از بین می‌برد باعث مقاومت در بافت نرم زیر مفصل شصت می‌شود در بسیاری مواقع درد استخوان سزاموئیدی همانند درد میخچه می‌باشد. اگر میخچه در زیر شصت پا وجود داشته باشد این میخچه باعث ایجاد درد استخوان سزاموئید می‌شود.

درد شست پا هنگام راه رفتن

درد مفاصل پنجه پا یک مشکل شایع است. درد انگشتان پا بیشتر در بزرگ‌ترین انگشت پا (شست پا) رخ می‌دهد. هنگام راه رفتن 90 درصد وزن بدن بر روی شست پا قرار می‌گیرد و بنابراین خیلی عجیب نیست که بیشتر دردهای ناحیه انگشتان پا در شست پا بروز کند. درد شست پا ممکن است نشان‌دهنده مشکلی در استخوان‌ها، بافت‌های نرم پا، ناخن و یا پوست باشد.تشخیص سریع‌تر علت ایجاد درد شست پا، احتمال موفقیت در درمان بلندمدت با روش‌های طب فیزیکی و توان‌بخشی را برای بیمار افزایش می‌دهد

درد شست پا و نقرس

یکی از دلایل شایع بروز درد در شست پا نقرس است. نشانه‌های شایع این مشکل، بروز درد ناگهانی و شدید، تورم، قرمزی، حساسیت و داغ بودن شست پا است. نقرس بیشتر بزرگ‌ترین انگشت پا (شست) را تحت تأثیر قرار می‌دهد اما گاهی نیز بر سایر انگشتان پا اثر می‌گذارد.

مهمترین علت درد شست پا

مهمترین علت درد کف پا ناشی از استخوان سزاموئید زیر شصت پا می‌باشد ضربه، اولین طولانی و ناگهانی کفش نامناسب موجب آسیب استخوان سزاموئید می‌گردد.هنگامی که بافت اطراف استخوان سزاموئید ملتهب شود در اصطلاح به آن سزاموئیدیت می‌گویند این درد سزاموئید در اثر روئیدن مداوم، حرکات تکراری شصت پا ایجاد می‌شود همچنین هنگامی که قوس کف پا زیاد شود فشار بیشتری روی استخوان سزاموئید ایجاد می‌شود در صورت وجود آرتریت یا همان آرتروز مفصل شصت پا نیز استخوان سزاموئید دچار درد می‌شود. در صورتیکه استخوان سزاموئید دچار کاهش ذخیره خون می‌گردد که در اصطلاح پزشکی به آن استروکندریک یا همان استخوان مرده می‌گویند. در این حالت بدن جهت جبران این استخوان مرده شروع به تجمع کلسیم در آن نقطه می‌کند تا از آن استخوان مرده محافظت کند این حالت در عکس‌های رادیولوژی کاملا قابل مشاهده است. از علل دیگر درد شصت پا، شکستگی استخوان سزاموئید می‌باشد و هنگامی رخ می‌دهد که فرد به طور مداوم به شصت پا ضربه وارد کند که بیشتر در افرادی که با پای خود به توپ ضربه بزنند، مدام در حال انجام رژه باشند یا زیاد بر روی پنجه پای خود بپرند مانند تنیس بازها، بسکتبالیست‌ها و والیبالیست‌ها اتفاق می‌افتد. درد سزاموئید در افرادی که در حال راه رفتن هستند و به طور ناگهانی حتی برای زمان کوتاه شروع به دوندگی می‌کنند نیز ایجاد می‌شود. از دیگر عوامل درد سزاموئید می‌توان پوشیدن کفش پاشنه بلند در خانم‌ها در طولانی مدت را نام برد. 

درمان درد آرتروز شست پا

درمان هرچه زودتر شروع شود احتمال موفقیت آن بیشتر است. اصول درمان عبارتند از: * استفاده از داروهای ضد التهاب مانند بروفن یا سلکوکسیب * سرد کردن محل با کیسه حاوی خرده های یخ ممکن است شدت درد را کاهش دهد. * کفش های با پنجه گشاد و پاشنه کوتاه بپوشید. کف کفش هرچه سفت تر باشد بهتر است چون موجب میشود مفصل شست پا در حین راه رفتن کمتر خم و راست شود. کفش های با کف نرم و قابل انعطاف شدت درد را بیشتر میکنند. * دو تشت آب یکی سردترین آبی که میتوانید تحمل کنید و دیگری گرمترین آبی که میتوانید تحمل کنید آماده کنید. ابتدا 30 ثانیه پایتان را در آب سرد گذاشته و سپس بلافاصله آنرا برای 30 ثانیه در آب گرم بگذارید. به مدت پنج دقیقه به تناوب این کار را تکرار کرده و با آب سرد آنرا تمام کنید. این کار را روزی سه بار انجام دهید. اگر پوستتان حساس است از آب خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید. در صورت عدم جواب درمان های ذکر شده پزشک ارتوپد ممکن است تصمیم به استفاده از عمل جراحی بگیرد.

دلایل درد شست پا

درد شست پا می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی یا وجود ناهنجاری‌های مختلف در هر یک از ساختارهای آن، از جمله پوست، اعصاب، استخوان‌ها، رگ‌های خونی و بافت‌های نرم باشد.‌ درد شست پا یکی از علائم نسبتاً شایع است، زیرا پاهای ما دائماً در معرض آسیب‌های ناشی از راه رفتن، دویدن و سایر فعالیت‌های ورزشی قرار دارند. بعضی از انواع دردهای شست پا با بی‌حسی، سوزش، گرم شدن یا سایر علائم همراه هستند. شایع‌ترین علل درد انگشت شست پا عبارتند از فرو رفتن ناخن در انگشت پا، بونیون (برجستگی کنار شست پا)، بریدگی یا خراشیدگی، سایر آسیب‌ها، تاول و میخچه و کال. انواع آرتریت (از جمله آرتریت روماتوئید، نقرس و سایر انواع آرتریت) و عفونت‌ها نیز علل دیگر درد شست پا هستند.

عفونت و درد شست پا

درد انگشت شست پا ممکن است ناشی عفونت‌های مختلف از جمله موارد ذیل باشد: پای ورزشکاران (عفونت قارچی) سلولیت (عفونت پوستی) عفونت محل زخم یا سایرجراحات اوستئومیلیت (عفونت استخوان) آرتریت عفونی (مفصل آلوده)

علل درد شست پا

درد انگشت شست پا می‌تواند در اثر شرایط دژنراتیو، التهابی، و عصبی‌ به وجود آید که استخوان‌ها، مفاصل و اعصاب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علت درد شست پا می تواند شامل موارد زیر می‌باشند: پینه پا آماس کیسه‌های مفصلی (التهاب کیسه بورس که اطراف مفصل را احاطه کرده است) نقرس (آرتریت‌های التهابی حاد) درمان هالوکس ریجیدوس (آرتریت مفصل انگشت شست پا) انگشت چکشی یا انگشت پتکی (تغییر شکل انگشتان پا که اغلب توسط کفش نامناسب ایجاد می‌شود) نورومای مورتون (باعث ایجاد فشار به عصب می‌شود) گیر افتادگی عصب و یا فشرده شدن آرتروز استخوان‌های پا نوروپاتی محیطی، مانند نوروپاتی دیابتی آرتریت روماتوئید التهاب تاندون (التهاب و عفونت در تاندون)

علائم درد شست پا

علائمی که ممکن است همراه با درد شست پا رخ دهند: احساس سوزش انگشتان سرد مشکل در حرکت دادن انگشتان علائم شبیه آنفولانزا (خستگی، تب، گلودرد، سردرد، سرفه، تیرکشیدن از شدت درد و درد) درد مفاصل بی حسی برآمدگی‌های روی پوست تغییر رنگ پوست مانند کبودی تورم

پینه و درد شست پا

پینه پا که به کمانی بودن شست پا نیز معروف است یکی دیگر از دلایل رایج احساس درد در انگشت شست پا است. با گذشت زمان، سر انگشت شست به سمت داخل پا تغییر مکان می‌دهد در حالی‌که انتهای آن به سمت خارج پا متمایل شده و حالت بیرون‌زدگی در پا ایجاد می‌کند.

درد شست پا و انگشت چمنی

انگشت چمنی از جمله دلایل بروز درد در شست پا بوده و هنگامی به وجود می‌آید که شست پا مقدار زیادی به سمت عقب خم شود. این مسئله باعث آسیب رسیدن به رباط‌های اطراف مفصل می‌شود. نتیجه این اتفاق، احساس درد در ناحیه شست پا، خشکی و تورم آن است.

درمان درد شست پا

توصیه‌های درمانی پزشک به دلیل درد شست پایتان بستگی خواهند داشت. برای مثال، اگر نقرس داشته باشید، نیاز خواهد بود که رژیم غذایی‌تان را تغییر داده یا داروهای نقرس مصرف کنید. اگر دچار بونیون باشید، باید برای اصلاح آن تحت جراحی قرار بگیرید. اگر گردش خونتان مشکل دارد، باید به یک متخصص عروق نیز مراجعه کنید. ‌اگر ناخن شست پایتان در گوشت فرو رفته و عفونی شده، می‌بایست آنتی‌بیوتیک مصرف کنید و حاشیه ناخنتان نیز برداشته شود. در اینجا نیز، پزشک درمانی متناسب با علت عارضه تجویز می‌کند. درمان درد شما تا حد بسیار زیادی به علت و شدت دردتان بستگی دارد. داروهای مسکن بدون نسخه مثل ایبوپروفن، می‌توانند التهاب و دردهای ملایم را کاهش دهند. همچنین، استفاده از کفش‌های پهن‌تر، کفی‌های طبی از جمله پدها یا انواع دیگر کفی‌ها، یا روش رایس، نیز به درمان درد کمک می‌کنند. رایس مخفف استراحت، یخ، فشرده‌سازی، و بالا نگه داشتن عضو است و معمولاً ورزشکاران از آن برای تسکین درد استفاده می‌کنند. روش‌های غیرجراحی موجود برای تسکین دردهای ملایم تا شدید عبارتند از: اصلاح کفش‌ها: استفاده از کفش‌هایی با محفظه پنجه بزرگتر باعث کاهش فشار بر انگشتان پا می‌شوند. همچنین، استفاده از کفش‌هایی با تخت‌های خشک یا کفش‌های گهواره‌ای هم توصیه می‌شود. تزریق کورتیکواستروئیدها کفی‌های طبی:‌ کفی‌های طبی سفارشی عملکرد پا را بهبود می‌دهند. انجام مرتب تمرینات کششی: این تمرینات در هنگام شروع توانبخشیِ آسیب‌ها به شما کمک می‌کنند.‌ علائمتان با یا بدون دخالت بیشتر پزشک، فیزیوتراپ یا مربی ورزشیتان رفع می‌شوند. فیزیوتراپی: می‌توان با استفاده از روش‌های فیزیوتراپی انگشتان پا درد را موقتاً تسکین داد. سرما درمانی: درمان با سرما (یخ گذاشتن) درد را تسکین داده و التهاب را کاهش می‌دهد. از درمان با سرما می‌بایست هر ۲ تا ۳ ساعت یک‌بار و همچنین بلافاصله بعد از فعالیت‌هایی که باعث تشدید علائم می‌شوند، استفاده کنید؛ مدت استفاده از آن در هر بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است. از کیسه‌های یخ یا ماساژ با یخ هم استفاده کنید. درمان اولتراسوند: درمان اولتراسوند برای بسیاری از افراد جواب می‌دهد. در این روش امواج صوتی به ناحیه آسیب‌دیده و دردناک ارسال می‌شوند. امواج اولتراسونیک یا امواج صوتیِ دارای فرکانس بالا که توسط گوش انسان قابل شنیدن نیستند، از طریق ارتعاش مکانیکی در پروب دستگاه اولتراسوند تولید می‌شوند. سپس پروب روی سطح پوست ناحیه آسیب‌دیده حرکت داده شده و به بافت‌های آن انرژی انتقال می‌دهد. از آنجا که تماس امواج صوتی با هوا باعث پراکندگی امواج می‌شود، در اینجا یک ژل اولتراسوند مخصوص روی پوست اعمال می‌گردد که تماس بین پروب و سطح پوست را به حداکثر رسانده و به عنوان واسطه‌ای عمل می‌کند که امواج صوتی می‌توانند از آن عبور کنند. این امواج می‌توانند به عمق بیش از ۵ سانتی‌متری بدن نفوذ کرده و باعث تسکین نواحی دردناک شوند.

درمان خانگی درد شست پا

کمپرس یخ باعث کم شدن درد مربوط به ورم مفاصل شده و تورم را کاهش می‌دهد. اگر از التهاب شدید رنج می‌برید استفاده از کمپرس آب گرم باعث تسکین آن خواهد شد.کفش راحت و مناسب برای هر شخص بسیار لازم است. کفش می‌بایست به اندازه کافی بزرگ باشد تا باعث وارد آمدن فشار بر پینه پا یا میخچه نگردد. زنانی که به مشکل ورم مفاصل پا یا پنجه پا مبتلا هستند نباید کفش پاشنه‌بلند بپوشند زیرا باعث وارد آمدن فشار غیر ضروری بر پا می‌گردد. کفش‌های ورزشی کف قوی‌تری دارند و هنگام راه رفتن فشار کمتری بر پای فرد وارد می‌کنند.روی یک بالش (یا یک کوسن که به اندازه‌ای ضخیم باشد که زمین را حس نکنید) در حالتی بایستید که پاها در کنار هم قرار داشته و دست‌ها در دو طرف بدنتان هستند. مطمئن شوید که وزنتان بطور یکنواخت روی پاها توزیع شده است. یک پا را بردارید و با پای دیگر تعادل خود را حفظ کنید. سعی کنید که دستان خود را از بدنتان جدا نکنید و وزنتان از طرفی به طرف دیگر حرکت نکند. به مدت ۳۰ ثانیه در این حالت بمانید. برای هر پای خود ۴ بار این حرکت را انجام دهید.در حالت صاف بنشینید به‌طوری که پاها به اندازه عرض شانه باز شده‌اند. در حالتی که کمرتان صاف است به‌طور متناوب با انگشتان پای خود به زمین ضربه بزنید. سعی کنید انگشتان پا را تا حد ممکن و سریع بدون بالا بردن پاشنه‌ی پا از زمین بالا ببرید. می‌توانید این تمرین را با قرار دادن نوارهایی در بالای زانو و اعمال کمی فشار دشوارتر کنید. دو ست شامل ۲۰ تا ۲۵ حرکت را برای هر پا انجام دهید.در حالتی بایستید که پای جلو روی یک حوله‌ی صاف قرار گرفته و زانو کمی خم شده است. زانوی عقب خود را صاف نگه دارید. از انگشتان پای خود برای گرفتن حوله استفاده کنید بطوری که سایر نواحی کف پا در تماس با زمین باشند. ۳ ست با ۱۵ بار تکرار را برای هر پا انجام دهید.روی پهلوی خود دراز بکشید به‌طوری که زانوها ۹۰ درجه خم شده و ران و شانه‌ها جمع شده باشند (در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از نوارهایی دور زانوها این کار را سخت‌تر کنید). زانوی بالایی خود را بلند کنید و سپس به آرامی به موقعیت اولیه بازگردید. مطمئن شوید که در طول این حرکت ران‌ها به طرف عقب یا جلو حرکت نمی‌کنند. دو ست با ۱۵ بار تکرار را برای هر زانو انجام دهید.

درد شست پا و مراجعه به پزشک

اگر بدون داشتن هرگونه عارضه پزشکی قبلی، شست پایتان دردناک شده است، باید به یک متخصص قوزک و مچ پا مراجعه کنید. تقریباً در تمامی موارد، تشخیص و درمان عارضه زمینه‌ای یا آسیب‌دیدگی در مراحل اولیه آن‌ها، احتمال پیشرفت عارضه و نیاز به جراحی را کاهش می‌دهد. به علاوه، بسیاری از عارضه‌های فوق را تنها می‌توان با گرفتن عکس رادیولوژی و انجام تصویربرداری‌های بیشتر، آزمایش‌های خون، کشت میکروبی، نمونه‌برداری یا آنالیز ادرار تشخیص داد. هر زمانی که به هر یک از علائم ذکر شده دچار شده یا هرگونه دغدغه‌ای در این زمینه دارید، می‌بایست به پزشک مراجعه کنید.موقعی که برای اولین بار به پزشک مراجعه می‌کنید، او از شما در مورد علائم، فعالیت‌ها و تاریخچه پزشکیتان می‌پرسد. این پرسش‌ها به او در انجام تشخیص صحیح کمک می‌کنند. از شما یک معاینه فیزیکی به عمل آمده و یک نمونه خون گرفته می‌شود تا با آزمایش آن عدم ابتلای شما به عارضه‌هایی مانند نقرس یا وجود عفونت بررسی شود. همچنین از شما عکس رادیولوژی و سایر آزمایش‌های تصویربرداری دیگر (ام‌‌آرآی، سی‌تی‌اسکن) گرفته می‌شود تا پزشک بتواند عدم شکستگی استخوان‌های شست پا یا عدم آسیب‌دیدگی بافت‌های اطراف آن‌ها را ثابت کند. پس از نهایی شدن تشخیص، می‌توان درمان را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید : میخچه پا ♥ درد مچ پا ♥ سوزش کف پا ♥ صافی کف پاخار پاشنه

گوشت جوجه تیغی برای درمان سرطان

علت درد تمام استخوانهای بدن چیست

التهاب پوست بعد از لیزر

سردرد صبحگاهی کودکان

بارداری درد دارد

گوشت جوجه تیغی خواص

آیا حاملگی درد دارد

درد در تمام استخوانهای بدن

التهاب پوست کیسه بیضه

سردرد صبحگاهی در طب سنتی

شیوع بی اشتهایی عصبی در ایران

درد واژن در ماه اول حاملگی

درد استخوان تمام بدن

خارش و التهاب پوست دست

دلیل سردرد شدید در دوران بارداری

بی اشتهایی عصبی نوجوانان

درد پهلو در ماه اول حاملگی

درد تمام اعضای بدن

التهاب پوست انگشتان دست

درمان سردرد شدید در دوران بارداری